Όλη η καταστροφή που επιτελέστηκε λόγω κρίσης είναι μια ευκαιρία να αναστραφεί γρήγορα και δημιουργικά.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Eπιχειρείν μετά την κρίση.
-Ο πτωχευτικός κώδικας να αναμορφωθεί , απλοποίηση και γρήγορη επαναφορά του ατόμου στην παραγωγική διαδικασία τουλάχιστον 2 φορές στην επιχειρηματική σταδιοδρομία. (Ήδη 10 χρόνια πολλοί που δεν μπορούν να λειτουργήσουν φανερά στο επιχειρείν είναι αρκετά για τιμωρία…).
– Να αποσυνδεθούν τα χρέη των εταιριών από τα χρέη των φυσικών προσώπων που την αποτελούσαν για την τελευταία 15ετια – Να εφαρμοστεί πρόγραμμα come back σε επιχειρηματίες που είχαν τα παραπάνω προβλήματα.
– Η πλήρη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και η εκμίσθωση της σε επιχειρήσεις με συγκεκριμένο Business Plan για 99 χρόνια.
– Δυνατότητα Roll over σε επενδυτικά προγράμματα μέσα σε 6 μήνες, ώστε με την επαναφορά να μην πληρώνεται ο φόρος.
– Η φιλοσοφία έσοδα – έξοδα και στα νοικοκυριά. Μετακύλιση της φορολογίας στην βάση και σ αυτόν που εισπράττει χρήματα. Έτσι είναι στην Αμερική. Η ζημιές και στους ιδιώτες να μετράνε σε βάθος 15ετίας.
– Η δυνατότητα αυτού που κάνουν στην Γερμανία και στην Αμερική να μπορούν να δουλεύουν και να υποαπασχολούνται νεαρά παιδιά και ενήλικες ακόμη και συνταξιούχοι για κάποιες ώρες την εβδομάδα νόμιμα χωρίς ασφαλιστικές δεσμεύσεις για την επιχείρηση. Αυτό οδηγεί στην απόλυτη νομιμότητα και μαθαίνει τα νέα παιδιά να δουλεύουν.
– Δημιουργία δυο ή τριών ζωνών καινοτομίας σε ακίνητα του δημοσίου, όπου θα μπορούν να έρθουν σε επαφή νέες επιχειρήσεις Start up με foundation ή venture capital του εξωτερικού ώστε να αναπτυχθούν. (Βλέπε Knowledge City στην πόλη του Παναμά).

Είναι μια ευκαιρία όλη η καταστροφή που επιτελέστηκε λόγω κρίσης να αναστραφεί γρήγορα και δημιουργικά.

 
Θράσος Μίαρης
Αντιπρόεδρος Ένωσης Φορολογουμένων Ελλάδας 
Φορολογικός Σύμβουλος ΕΕΑ

[/vc_column_text][vc_single_image image=”2887″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]